Ručně kované krbové příslušenství představuje spojení funkčnosti a umělecké estetiky, které může zvýraznit charakter jakéhokoli krbu a interiéru. Toto příslušenství, vytvořené s mimořádnou péčí a řemeslnou zručností, je nejen praktické, ale také dekorativní.

Ručně kované krbové příslušenství tak představuje ideální spojení funkčnosti, trvanlivosti a estetické krásy, které může doplnit jakýkoli krb a obohatit interiérový design. Nabízí nejen praktické výhody, ale také přináší umělecký rozměr do každodenního života.

kovaná dvířka udíren

Právě jste si od šikovného zedníka nechali zhotovit z pískovce či starých pálených cihel krb nebo udírnu, ale stále to ještě není tak úplně ono? To, co vhodně doplní celkový dojem, jsou právě kovaná dvířka. Například způsob kovářského provedení pantů a zavírací části dvířek se zde může stát hlavním estetickým prvkem dotvářejícím celkový dojem.

kované krbové rošty

Krbový rošt má vedle své praktické funkce i význam estetický. Ať už se jedná o krb spíše menších domácích rozměrů nebo o topeniště skutečně monumentální vévodící interiéru hradního sálu, znásobte jeho celkový efekt vhodně zvoleným kovaným roštem. Jako výchozí materiál lze použít čtyřhrannou tyčovou ocel, která je z důvodu vysokého tepelného namáhání dostatečně masivní.

realizované kovové krbové příslušenství – naše reference

    fotogalerie – ukázky kovaného krbového příslušenství